Jedna z věcí, která mě na Dubaji vyloženě baví a asi jen tak neomrzí, je objevování nových restaurací. To, že v Dubaji je na výběr z nekonečného množství těch nejvybranějších restaurací těch nejvyhlášenějších jmen a všemožných kuchyní je známo. A čas od času si taky dopřáváme a do takových míst rádi chodíme uspokojit naše hladové břuchy.
Co nás ale baví ze všeho nejvíc, je objevovat autentická místa v zapadlých uličkách staré Dubaje, Karmy a Deiry. Malé restaurace, které sice nepodávají alkohol, zato chuť jídel zde bývá autentičtějsí než v leckteré super moderní restauraci.
Tuhle jsme se vydali na objev čínské restaurace, která je vyhlášená pro svůj hotpot.
Jestli tedy taky hledáte něco uplně speciálního a autentického, výlet do Deiry za tímto vynikajícím čínským hotpotem určitě stojí za to!
Místo má pěkně krkolomný název, a nebýt toho vyhlášeného hotpotu, podle jména by nás asi dovnitř nenalákali.
Chongquing Liuyishou je taková malá, přívětivá čínská restaurace, která má zabudované grily na každém stole. Po usazení nám číšník donese jídelni listek, který na první pohled vypadá, že je celý v čínštině. Při podrobnějším zkoumání ale naštěstí objevím drobnými písmenky napsaný překlad.
Objednávka se provádí tak, že do tohoto lístku zašktáváte ingredience, které vám k hotpotu budou v syrovém stavu servírovat, abyste si je pak mohli naházet do bublajícího vývaru a po pár minutách vylovit a pochutnat si na skvělém šťavnatém výsledku.
Na výběr je několik druhů vývarů, nejlépe však uděláte, když si necháte od místního číšníka doporučit. My milujeme pálivá jídla, takže můj požadavek je ňáký pálivý, pikantní vývar. Číšník mě bere za slovo a když přinese hrnec s vývarem, který vzápětí postaví na rozpálený gril před nás na stůl, plave v něm pěkná řada celých chilli papriček. To bude ráno..
Naobjednali jsme si tedy celý talíř hovězího a kuřecího masa, sépie a mořské potvory, čínské zelí, bambusové výhonky, houby a to nám v zápětí v syrovém stavu nosí na stůl. Vše poctivě naházíme do lákavě voňavého, bublajícího vývaru a zábava začíná.
Po pár minutách je maso a ostatní ingredience pěkně doměkoučka uvařené.
Lovíme si kousíček po kousku svůj úlovek a namáčíme ho do předem namíchané omáčky z buráků, chilli pasty a čerstvých bylinek. Masíčko pěkně namočit do téhle lahodné směsy a šup s ním do pusy, kde se jemně rozplyne a zanechá báječnou šťavnatou pálivou dochuť.
Nad takovým hotpotem by se dalo sedět a rozjímat hodiny. My však už musíme jít, ale určitě se sem zase brzy vrátíme.
Chongquing Liuyishou restaurace se nachází kousek od Fish Roundabout v Deiře. Pokud máte Al Ghurair po pravé straně, vydáte se směrem k Fish Roundaboutu a na něm se dáte doleva a dolů rovně, druhá ulice v levo a restauraci budete mít po své pravé straně. Tel: 04 229 3380
Nejnovější komentáře