Top restaurace
V nové, v té moderní části Dubaje, je taková koncentrace restaurací, že by tady člověk musel strávit celý život a pořád by ještě neměl možnost vyzkoušet všechny. Každý den se tu také otvírají nová a nová místa a jiná zase zanikají.
Je opravdu z čeho vybírat. Vaše chuťové pohárky a kulinářská zvídavost mohou být uspokojeny v takové míře, jako jinde na světě. Máte chuť na japonskou, thajskou, filipínskou, francouzskou, italskou, arabskou, egyptskou, indickou, pákistánskou nebo evropskou kuchyni? A to vše v té nejlepší a nejautentičtější kvalitě? Tak to jste v Dubaji správně!
Jediné, co člověk musí vzít v potaz je to, že ne všechny restaurace jsou licencované na alkohol. Ty, které se nachází v hotelech, jsou licencované téměř vždy. Ale ty menší, které se nachází na ulicích, si ve většině případů licenci nemohou dovolit. A tak se musíte spokojit s vodou a nealko nápoji, kterým však dominují “fresh” džusy, které jsou tak lahodné a zdravé, že si jimi alkoholovu absenci alespoň lehce kompenzujete.
Přinášíme vám výběr a průřez pár restauracích, těch, o kterých se zde mluví a které navštěvují místní obyvatelé. My jsme všechny vyzkoušeli a do výběru zahrnujeme ty dražší i ty levnější varianty:
MÍSTO: NOBU – japonská restaurace
POPIS: místo, o kterém všichni mluví a to především díky jejich pokrmu Black Cod (černá treska)Světově vyhlášená japonská restaurace pod vedením šéfkuchaře Nobu Matsuhisa kombinuje japonský styl ovlivněný jihoamerickou kuchyní. Nobu nabízí také sushi bar a sake lounge.
TOP POKRM: Sashimi salát s dresinkem Matsuhisa, Yellow Tail Sashimi a Black Cod v Miso omáčce (černá treska)
ALKOHOL: ano
CENA: AED 500+
ADRESA: Atlantis The Palm Jumeira
MÍSTO: ZUMA – japonská restaurace
POPIS: vyhlášená japonská restaurace, ve které je i přes její přemrštěné ceny neustále plno. Rezervace tudíš nutná minimálně 3 týdny dopředu. Najdete zde mimo skvělé japonské kuchyně také vlastní sake bar a s výběrem si můžete nechat poradit přímo od sake sommeliera.
TOP POKRM: Black Cod v Miso omáčce
ALKOHOL: ano
CENA: AED 500+
ADRESA: Gate Village 6, Podium Level, Sheikh Zayed Road, DIFC
MÍSTO: CHAMAS CHURRASCARIA – brazilská restaurace
POPIS: Churrascaria je brazilský koncept, kde servírují nejrůznější grilovaná masa až ke stolu.Pozor, ať si necháte místo i na ty nejdelikátnější kusy, které se servírují až uplně nakonec.
V ceně je zahrnutý i rozmanitý salátový bar.
TOP POKRM: hovězí svíčková, grilovaný ananas
ALKOHOL: ano
CENA: AED 395+
ADRESA: Crowne Plaza Hotel, Sheikh Zayed Road
MÍSTO: BARRACUDA – egyptská restaurace
POPIS: skvělá egyptská restaurace s jedinou chybou – není licencovaná na alkohol. Najdete zde
pult s čerstvými rybami, které upraví podle vašeho přání. Já doporučuji grilovaný mořský ďas
(sea brass) plněný zeleninou.
TOP POKRM: předkrmy jako hummus, salát tabbouleh, plněné tygří krevety (butterfly style)
ALKOHOL: ne
CENA: 200+
ADRESA: Beach Road, Jumeirah nebo na Marina Walk hned vedle Carrefour
TIP PRO VÁS:
Dopručujeme zarezervovat restauraci přes ROUNDMENU, rezervací online přes jejich stránky získáte na řadu vybraných restauraci slevu až 20% 😉
PAJERO BLOG
- Louvre Abu Dhabi – Perla Arabského Poloostrova 19.6.2018Stále váhate, jestli místo do Egypta, Turecka či Tunisu do Dubaje? Muzeum Louvre Abu Dhabi by vaše váhání mohlo usnadnit. Pokud totiž patříte stejně jako já mezi ty dovolenkáře, které už po 2 dnech k smrti nebaví válení se na pláži, tuto „kulturní vložku“ určitě rádi oceníte. Ne že by snad Dubaj neměla nic jiného krom... […]pajeroblog
- Honba za Aralským mořem – Uzbekistán 18.6.2018Několik podstatných věcí o téhle krátké, ale o to intenzivnější cestě. Takže: 1) Jestli jsem někdy snil o tom pohádkovém Orientu a furt si nebyl jistý, že jsem ho našel, tak teď už jo 2) Uzbekové jsou fajn lidi a je hrozně fajn domluvit se aspoň rusky, resp. rusko-česko-polsky a bůhví jak jsem to s nimi... […]pajeroblog
- Lyžování v Libanonu 2.9.2017Když se dneska řekne Libanon… Člověka spíš napadne něco jako „brrrrr, tam bych nejel, tam to furt bouchá, tam mě unesou“. Do jisté míry je to pravda, ale bomba není zdaleka to jediné, co tam člověka může potkat. Libanon sám o sobě je bomba a to v pozitivním slova smyslu. A ano, člověk tam bude určitě... […]pajeroblog
- Dubaj z Ptačí Perspektivy 2.9.2017Velká výročí má člověk jen jednou. A na každé velké výročí se sluší něco nezapomenutelného protože když už tak už. A Maruška to úplně vystihla a nadělila mi zážitek vskutku královský – let helikoptérou nad Dubají. Helikoptérou jsem ještě nikdy neletěl a vždycky jsem letět chtěl. Pamatuju, jak kdysi v Chicagu jsem měl nutkání, ale měl... […]pajeroblog
- Gruzie – Víno, Historie, Příroda 17.10.2016S Gruzií je to velice zajímavé. Kdyby se tam nenarodil Stalin, původním jménem Džugašvili a kdyby před pár lety bláznivý Sakašvili nedráždil hada (Putina) bosou nohou, tak by člověk sotva věděl, že nějaká Gruzie existuje. I když vlastně, ze starých dob si také pamatuju, že babička pila gruzínský čaj. Ale zde v Perském zálivu se... […]pajeroblog
- Klid, lenošení, pohoda – Mauricius za 9 dní 13.9.2016Kam? Toť otázka. Kam na dovolenou? Ještě komplikovanější. Kam na dovolenou s hojící se polámanou nohou? Tak to už je fakt tvrdý oříšek. Muricius nebyl první volba, chtěli jsme původně do Gruzie do hor, ale Maruščina zlomená noha nás donutila hledat nějakou odpočinkovější alternativu. A já jsem na Mauricius stejně vždycky chtěl – hlavně od té... […]pajeroblog
- Chyceni v Isfahánu – Írán 13.9.2016Ráno nás čekala cesta autobusem do Isfahánu. Podle dostupných zdrojů cesta busem měla být pohodlná, bezpečná – bezpečnější než jízda nějakým rozpadajícím se autem a měla trvat 6 hodin. Prvé 2 informace byly správné, ovšem z 6ti hodin jich nakonec bylo 8. Ale zase jsme si cestou zadělali na další dobrodružství, takže vlastně všechno v pořádku. Autobusové... […]pajeroblog
- Zpátky u Kaškajů – Írán Podruhé 20.8.2016V prosinci jsme se rozloučili s nomádskými Kaškaji v Zagroských horách jižního Íránu s tím, že se zase vrátíme. A mysleli jsme to úplně vážně. Trvalo to jen pár měsíců, co přišel islámský svátek Eid al Fitr a s ním pár dnů volna a my už zase seděli v letadle do Širázu. Tentokrát s tím, že za tenhle výlet ještě stihneme i... […]pajeroblog
- Special Ostadi – Íránská Restaurace v Bur Dubai 4.6.2016Special Ostadi možná zní prapodivně a vůbec ne tak nějak klasicky, jak by se k lidové žrádelničce hodilo. Hlavně to special mi tam nějak nesedne. Ale do jisté míry je to vlastně typické pro Dubaj. Restaurace se tady často jmenují dost „kreativně“. Jména jako Good food, Good picnic, Eat and Drink, Mr. Kadak atd. jsou tu... […]pajeroblog
- Všechny cesty vedou do Nimbinu – Austrálie 21.5.2016Ráno, vyspalí do růžova, opět na cestě. Naším cílem bylo městečko Nimbin. Vlastně jsme se tam už jednou, úplně na začátku, stavovali, ale to bylo jen tak na skok. Teď jsme tam hodlali strávit noc a trochu to tam prozkoumat. Důvod byl na snadě. Nimbin totiž není jen takové obyčejné městečko. Je to městečko, kde... […]pajeroblog
Nejnovější komentáře